De Oefentherapeut

Hart- en vaatziekten

Maak direct een afspraak bij een oefentherapeut

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen van het hart en bloedvaten. De meest voorkomende aandoeningen zijn: pijn op de borst, hartinfarct en een beroerte (ook wel herseninfarct genoemd). Hart- en vaatziekten komen veel voor. Iedereen kent wel iemand die een aandoening aan het hart heeft. Hart- en vaatziekten kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van leven en beperken ook het aantal gezonde levensjaren van die persoon.

Het is niet altijd duidelijk hoe de verschillende vormen van hart- en vaatziekten ontstaan. Een vernauwing van vaten kan optreden of het hart kan verzwakt zijn. Daarnaast vergroot een ongezonde leefstijl de kans op hart- en vaatziekten. Onder een ongezonde leefstijl vallen onder andere roken, ongezonde voeding en te weinig bewegen.

Wat is de rol van de oefentherapeut?

Wanneer je last hebt van pijn op de borst, heb een hartinfact of een beroerte gehad, dan kan de oefentherapeut jou behandelen. Tijdens de behandelingen zal de oefentherapeut zich richten op het verbeteren van jouw kwaliteit van leven. Het doel van de behandelingen is:

  • Het verbeteren en stabiliseren van de fysieke belastbaarheid;
  • Het verbeteren van activiteiten in het dagelijks leven;
  • Het leren omgaan en functioneren met eventuele beperkingen en belemmeringen in het dagelijks leven.

 

Uiteraard vinden de behandelingen plaats in overleg met de behandelend specialist! 

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

  • Etalagebenen (Claudicatio Intermittens)
  • Hartaandoeningen